Dec
13
2013
Plz respect the roads

Αγαπητό μου ημερολόγιο

σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, σε μια απόσταση 20λεπτών με το αυτοκίνητο, ήρθα σε αντιπαράθεση με δύο μηχανάκια.

α. Το πρώτο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να μην περιμένει στο κόκκινο κι έτσι όταν έστριψα, από το φανάρι που μόλις έγινε πράσινο στην κατεύθυνσή μου, βρεθήκαμε μούρη με μούρη.

β. Το δεύτερο άλλαζε λωρίδες για να κάνει προσπεράσεις χωρίς φλας κι όταν άλλαξα εγώ λωρίδα με φλας (γιατί παρακάτω ήθελα να στρίψω δεξιά), πέρασε με τον φίλο του καβάλα και με έβρισε. Όταν αντεπιτέθηκα φραστικά, τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα, πολύ γρήγορα. Αφού διαπληκτιστήκαμε στην μέση του δρόμου κι ήμασταν έτοιμοι να πιαστούμε στα χέρια, με χλεύασε και με ρητορικό ύφος με ρώτησε που θέλω να πάω με το αμάξι που έχω! Τα επιχειρήματά του ήταν προφανώς αλάνθαστα κι αψεγάδιαστα. Επειδή είχα ήδη “φορτώσει” από το 1ο περιστατικό - εδώ ήμουν έτοιμος για όλα, τέσπα μετά τις κενές απειλές του έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση - εάν και του έδωσα σαφής οδηγίες για τον διάολο.

Αγαπητοί μηχανόβιοι φίλοι: “ΜΗΝ ΕΙΣΘΕ ΜΑΛΑΚΕΣ” !

Σεβαστείτε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σεβαστείτε το “τιμημένο” κόκκινο φανάρι κι όταν θέλετε να κάνετε τις προσπεράσεις σας να χρησιμοποιείτε την λυχνία αλλαγής κατεύθυνσης. Διότι δεν συνάντησα ποτέ οδηγό με κληρονομικό χάρισμα, όπου μπορεί να μαντέψει έγκαιρα την μαλακία που θα κάνετε.

Και στις δύο περιπτώσεις ήμουν νομότυπος, προσεκτικός κι οδηγώ με σεβασμό στο δρόμο και τους γύρω μου. Ο λόγος που άλλαξα λωρίδα ή στρίβω στους δρόμους (και δεν πηγαίνω ευθεία) είναι γιατί θέλω να μεταβώ εις τον τόπος προορισμού μου. Δεν αλλάζω άσκοπα λωρίδες - απλά για να κάψω παραπάνω βενζίνη ή για να φτάσω 5 λεπτά νωρίτερα.

Δεν θα πεθάνει κανένας εάν φτάσω πέντε λεπτά αργότερα, πιθανά όμως να πεθαίνει κάποιος εάν τρέχω στο δρόμο για να προλάβω να φτάσω πέντε λεπτά νωρίτερα.

ΥΓ1: Στο 2ο περιστατικό και κατά τους διαπληκτισμούς, αμέσως άνοιξα τα alarm - ώστε να ενημερώσω τους πίσω μου, πήγαινα με χαμηλή ταχύτητα κι όταν ήμουν έτοιμος να κατέβω να του σπάσω τα μούτρα, είχα κάνει δεξιά στο δρόμο.

ΥΓ2: Σε κάθε περίπτωση όταν έχεις κάνει την μαλακία σου - που μπορεί να οδηγήσει και σε τροχαίο - μην έχεις και την παιδεία από το σπίτι σου, να βρίσεις τον άλλον που απλά πηγαίνει στην δουλειά του. Έχε τον απαιτούμενο θάρρος να πεις Συγνώμη.

ΥΓ3: Κι εάν έχεις τελικά το θράσος να παίξεις ξύλο - να σταματήσεις ρε ξεφτίλα και να πιαστούμε στα χέρια. Τζάμπα μάγκας είσαι όταν αφού έχεις κάνει την μαλακία σου, ζητάς και τα ρέστα - απειλείς κι όταν έρχεται η στιγμή κάνεις την κότα.

  1. Avatar di Apostolos Apostolos

    Friday, December 13, 2013 - 08:58:02

    Σε νιώθω… Και συγγνώμη γιατί καταλαβαίνω πόσο εκνευρισμό μπορεί να σε προκάλεσε αλλά…. Του έδωσα σαφής οδηγίες για τον διάολο;;; χαχαχα ωραίος

  2. Avatar di Christos Christos

    Friday, December 13, 2013 - 09:13:56

    Ρε μάστορα, τζάμπα αρπάζεσαι με τα μηχανάκια… Τα ίδια κάνουν όλα τα οχήματα, το πρόβλημα είναι PEBWAC… Όταν ο άνθρωπος οδηγός είναι αφηρημένος ή κακόβουλος ο αριθμός των τροχών είναι αδιάφορος…

  3. Avatar di Nikos Nikos

    Friday, December 13, 2013 - 13:45:02

    Και ως πεζός να προσθέσω και γω το παράπονο μου για την γενετική μάλλον ανικανότητα των περισσότερων μηχανόβιων να σταματάνε πριν τη διάβαση στα φανάρια :P