Dec
20
2010
ούτε μια ώρα στην ελλάδα!

Σήμερα επέστρεψα από Βερολίνο.
Πέντε μέρες στους -15 και στο χιονισμένο και πανέμορφο Βερολίνο
επέστρεψα Ελλάδα και στους +15

Η διαφορά παιδείας/κουλτούρας/ζωής κι ότι άλλο θέλετε είναι πραγματικά η μέρα με την νύχτα.
Το βερολίνο είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις. Χαμηλές τιμές, απίστευτα μέσα μαζικής μεταφοράς, άνθρωποι, μαγαζιά, ζωή, τα πάντα είναι εκπληκτικά.

Λόγω της 24ώρης απεργίας την Πέμπτη 16.12.2010 είχα αφήσει το αυτοκίνητό μου στο σπίτι ενός φίλου. Σήμερα λοιπόν Δευτέρα 20.12.2010, το βρήκα κυριολεκτικά άλλο χρώμα από τα δωράκια που μου είχαν αφήσει τα πουλιά της γειτονιάς του! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου το αμαξάκι μου τόσο … περιποιημένο.

Μετά το αρχικό σοκ, παίρνω τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι μου.
Δυστυχώς πέρασα από Μεσογείων για να βγω Αλεξάνδρας.

Κίνηση όσο δεν φαντάζεσαι. Στην διασταύρωση Αλεξάνδρας - Κηφισίας υπάρχουν δύο (μάλιστα δύο) τροχονόμοι για να ρυθμίσουν την κίνηση.

Ακριβώς λοιπόν στην διασταύρωση Αλεξάνδρας - Κηφισίας και μόλις μας κάνει σήμα να προχωρήσουμε, από αριστερά με κόβει ένας με το αμάξι του και με σφήνα μπαίνει μπροστά μου, ενώ έμπαινα στην αλεξάνδρας στην αριστερή λωρίδα (ερχόμουν Φειδιππίδου - ευθεία στην λωρίδα μου). Φρένα για να μην τρακάρουμε ή το χειρότερο μην με πετάξει εκτός λωρίδας και χτυπήσω με κάποιον άλλο, μιας και για να μην πέσει στο διαχωριστικό κόβει το αμάξι αριστερά, απευθείας πάνω μου.

Και μπαμ ο πίσω !

Όλα αυτά έγιναν φυσικά μπροστά στα μάτια των δύο (μάλιστα δύο) τροχονόμων. Που η μοναδική τους παρηγοριά ήταν εάν θέλω, να δηλώσουν το τρακάρισμα στην τροχαία για να έρθει περιπολικό της τροχαίας. Επαναλαμβάνω για όσους δεν κατάλαβαν, οι δύο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ, με ρώτησαν εάν έπρεπε να καλέσουν την ΤΡΟΧΑΙΑ για να καταγράψει το συμβάν. Κι ενώ φυσικά ο φίλος σουμάχερ που δημιούργησε το όλο τροχαίο έχει ήδη εξαφανιστεί, μιας και κανείς δεν τον σταμάτησε!

Κοιτώντας πίσω τον προφυλακτήρα μου, δεν είδα κάτι πολύ κακό, ενώ ο πίσω έπαθε μεγαλύτερη ζημιά. Με έπιασε το παράπονο, δεν είχα ούτε μια ώρα στην ελλάδα!

Δεν ήθελα να καθυστερήσω άλλο, δεν είχα πάθει κάποια ζημιά και του είπα να φύγουμε.
Έτσι λοιπόν για να μην ξεχνιόμαστε, αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει σε όλους μας.
Εάν και λίγο ξεχάστηκα με το βερολίνο, αμέσως με επανέφεραν στην ελληνική πραγματικότητα.

  1. Avatar di Ioannis Stoilis Ioannis Stoilis

    Monday, December 20, 2010 - 22:00:14

    Περαστικά σου για όλα αυτά, αλλά προτείνω να μην αφήσεις άλλη φορά κάποιον που σε χτύπησε από πίσω με το αμάξι να φύγει.

    Συχνά το χτύπημα μεταφέρεται μέσα και στραβώνει/σπάει βάσεις ή ακόμα προκαλεί ζημιά και στο ντεπόζιτο, ανάλογα με το αμάξι.

    Μπορεί να μην φαίνεται τώρα, αλλά μπορεί μετά απλά να σου πέσει ο προφυλακτήρας ξαφνικά. Ή απλά να πας να το πουλήσεις, να φανεί τότε η ζημιά από το συνεργείο του αγοραστή, και να χάσεις 500 ευρώ απλά από αυτό.

    Και το λέω εκ πείρας…