Πριν από λίγες μέρες το PIrsyncD (”πάι - αρ-σινκ - ντι”), έκλεισε ένα χρόνο ζωής και πριν από λίγα λεπτά βγήκε μία ακόμα έκδοση: PIrsyncD_20100724.
Κοιτώντας λίγο τις αρχικές εκδόσεις, νοσταλγώ την αθωότητα που είχα όταν ξεκίνησα να γράφω για 1η φορά στην ζωή μου python. Το έχω ξαναγράψει σε παλαιότερα posts, ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν μία ιδέα 17γραμμών ! που χώραγε σε ένα και μόνο post (έκδοση: 20090712).
Τότε είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω το major-minor-build σχήμα ή τις alpha - beta - releases εκδόσεις, αλλά το ISO Date scheme: YYYY-MM-DD. Πίστευα και πιστεύω ότι είναι ευκολότερο να ακολουθείς ένα τέτοιο σχήμα εκδόσεων, παρά να θυμάμαι νούμερα κ.λ.π.-κ.λ.π.
Κάπου στην πορεία (20091115) δλδ μετά από 4/5 μήνες είχε έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσω ένα version control σύστημα ώστε να διατηρώ τις αλλαγές που κάνω, αλλά και να μπορώ να κάνω εύκολα rollback σε περίπτωση λάθους!
Κάποια στιγμή ξεκίνησαν και να πρώτα emails ! Ερωτήσεις και feedback, patches & reviews.
Είχα εκπλαγεί με αυτό το γεγονός.
Φέτος με την έναρξη των συνεδρίων στην Ελλάδα, άρχισα να παρακολουθώ ανθρώπους που γράφουν ή έγραφαν χρόνια Python, ώστε να μπορώ να πάρω ιδέες με σκοπό να διορθώσω τυχόν λάθη στον κώδικά μου.
Το μέγεθος του κώδικα αυξανόταν, το ίδιο και οι λειτουργίες του προγράμματος! Θεώρησα καλό να δημιουργήσω μία ξεχωριστή σελίδα με παραδείγματα χρήσης (./PIrsyncD –examples) καθώς η βοήθεια (./PIryncD -h) είχε ήδη γεμίσει μία σελίδα στο τερματικό.
Δυστυχώς όμως οι ευθύνες και οι δουλείες δεν μας αφήνουν πάντα να προχωρήσουμε με την ίδια ταχύτητα που θέλουμε. Έτσι πέρασαν 4 μήνες για να ανακοινώσω άλλη μία έκδοση του PIrsyncD.
Για να δούμε την πορεία του project, θα είναι ανάλογη του 1ου χρόνου ή απλά θα χαθεί στην πορεία του χρόνου …