May
04
2010
Xfce git version, just before 4.8 version (greek layout) #2

Σήμερα αναβάθμισα το xfce στο laptop μου και όπως θα δείτε τα πράγματα για την έκδοση 4.8 έχουν αρχίσει να παίρνουν την τελική μορφή τους.

xfce4.20100504

  1. Avatar di Pantelis Evgenidis Pantelis Evgenidis

    Wednesday, May 5, 2010 - 07:15:20

    Το xfce μαζί με τον iceWM και τον larswm είναι απο τους αγαπημένους μου window managers. Παρόλα αυτά ειδικά σε business laptop νομίζω οτι η ωριμότητα του gnome δεν παίζεται.

  2. Avatar di ebal ebal

    Wednesday, May 5, 2010 - 07:24:05

    Δεν θα διαφωνήσω στο γεγονός ότι το xfce απέχει από το gnome ή το kde, έτσι κι αλλιώς έχει διαφορετικό στόχο από τα παραπάνω δύο.

    Θα διαφωνήσω όμως στο σχόλιο για business laptop. έχω laptop για επαγγελματική χρήση και εργάζομαι σε xfce αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στο laptop η ταχύτητα και η λιτότητα που σου προσφέρει το xfce.

    Ένας επαγγελματίας δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ compiz ή οτιδήποτε άλλο επηρεάζει την απόδοση του laptop του.

    Αλλά εάν χρειάζομαι μία εφαρμογή από gnome/kde τότε μπορώ να την χρησιμοποιήσω στο xfce χωρίς να εγκαταστήσω πλήρως αυτά τα γραφικά περιβάλλοντα

  3. Avatar di Pantelis Evgenidis Pantelis Evgenidis

    Friday, May 7, 2010 - 15:28:25

    Κοίτα με κάποιο παλιότερο laptop έχεις δίκιο, αλλά με τα μηχανήματα που παίζουν τα τελευταία χρόνια η διαφορά είναι αμελητέα τόσο απο πλευράς χώρου όσο και από πλευράς απαιτήσεων.
    Επίσης ένα laptop με linux δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά απο sysadmins ή system engineers. Χρησιμοποιείται και απο μαθητές/φοιτητές/καθηγητές και ενίοτε business people που και το eye candy τους θέλουν αλλά και ένα consistent look. Ασε δε που το compositing δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο.